Zarámujte si rozkvetlou zahradu

Zarámujte si rozkvetlou zahradu: 3D dekorace ze sušených květin

Milujete květiny, ale vázy a květináče už se vám v domě nikam nevejdou? Máme pro vás elegantní a originální řešení, díky kterému navíc upcyklujete řezanou kytici. Jde o 3D obrazy ze sušených květin, které si zvládnete vyrobit během pár minut. Jak na to, vám poradíme v našem návodu.

Co budete potřebovat?

Než popustíte uzdu kreativitě, připravte si:

  • rám,
  • jemné pletivo,
  • hřebíčky nebo drátek,
  • sušené květiny (například jarní nebo luční kvítí),
  • sprej na sušené květiny,
  • případně aranžovací hmotu.
Květinová dekorace do bytu krok po kroku

Postup je jednoduchý a výsledek naprosto okouzlující. Tak se pojďme dát do práce.

  1. Vezměte si k ruce rám, který poslouží jako konstrukce. Výběr typu rámu je čistě na vás, zvolit můžete klasický dřevěný, ale klidně i kovový, který bude působit více industriálně a nekonvenčně. Rozhodujte se nejen podle květin, které do obrazu zakomponujete, ale také podle prostoru, kde chcete dekoraci vystavit.
  2. Podle velikosti rámu si vystřihněte kus pletiva, který vyplní celý prostor konstrukce. U kovových rámů můžete pletivo upevnit drátkem, který jednoduše omotáte kolem rámu a provléknete okem pletiva. U dřevěných či plastových rámů použijte k uchycení hřebíčky – schovejte je do vnitřní strany rámu, ať nikde nevyčuhují.
  3. Sušené luční květiny (ideálně jednoletky) si nejprve očistěte a zkraťte do požadovaných délek. Doporučujeme si květiny vyskládat na pracovní desku a hrát si s různými kombinacemi a rozmístěním. Ušetříte tak čas, který byste jinak strávili vymotáváním nevhodně zakomponovaných květin z pletiva, při němž navíc hrozí riziko jejich polámání.
  4. Ve chvíli, kdy jste s rozložením spokojeni, můžete začít květiny uchycovat do pletiva. Většinou stačí květinu provléknout několika oky tak, aby bylo pletivo propleteno v několika bodech a květina nepadala. V místech, kde potřebujete uchytit více květin nad sebou, můžete využít aranžovací hmotu, která květinu bezpečně udrží na místě. Jednoduše do ní zapíchnete stonek tak hluboko, jak potřebujete.
  5. Nakonec celou kompozici sušeného kvítí zafixujte sprejem na sušené květiny a voilà, dílo je hotovo a vaše osobní mini zahrádka může začít zdobit jakýkoliv prostor.
Dekorace na zeď oslavující květiny

Tento originální kousek se hodí jak do bytu, tak do komerčních prostorů a v lidech zanechá plno pozitivních pocitů a dojmů. Květiny mají moc rozzářit i tu nejobyčejnější scenérii a mají pozitivní vliv na náladu a rozpoložení lidí. A co je na tomto 3D obrazu nejlepší? Můžete si ho vytvořit naprosto podle svých vlastních představ a preferencí. Jeden rám – nespočet možností. Květiny v obrazu můžete měnit každé roční období, v návaznosti na nejnovější trendy nebo zkrátka jen tak, pro radost. Milujete růže? Šup s nimi na zeď. My jsme si nejvíce oblíbili jarní aranžmá, které nás při každém pohledu přenese na rozkvetlou louku, plnou barev a vůní. Pak už jen stačí poprosit Alexu, ať pustí zvuk cvrčků, a snová atmosféra je na světě.

Další blogy

všechny blogy