St. Gabriel: Naše cesta pod lupou

Od zrodu firmy až do dnes

V roce 2020, kdy jsme se rozhodli přejít na prodej květin výhradně přes e-shop, byl trh k našemu počinu velmi skeptický a nikdo nevěřil, že se uživíme pouze v online prostředí. Ukázalo se ale, že věřit své vizi a myslet do budoucnosti se vyplatilo – 2 300 000 prodaných stonků květin za měsíc je toho jasným důkazem.

Začátek vyžadoval odvahu a odhodlání

Vše začalo koupí auta a pronájmem malého skládku v Počernicích. V roce 2013 jsme začali podnikat první cesty na burzu do Holandska, odkud jsme vozili květiny v užitkovém voze. Konkurenci jsme možná byli pro smích, ale my nepochybovali. Od samého začátku jsme razili svou vlastní cestu, která nás přibližovala k cíli rychleji než konkurenci.

Největší přelom nastal v roce 2020, kdy jsme uzavřeli původní obchod Cash & Carry v Praze a přešli na čistě online prodej a rozvoz. To nás katapultovalo na nový level, konkurence nás nestihla dohnat a dnes jsme jediným velkoobchodem s online skladem květin v Česku.

Jak to šlo v čase:

2013 – nákup prvního užitkového vozu a první cesty do Holandska pro květiny

2015 – pořízení prvního kamionu

2016 – otevření prvního Cash & Carry v Horních Počernicích

2017 – spuštění vlastní online platformy

2019 – otevření pobočky v Brně

2020 – 100% přechod na online velkoobchod → uzavření C&C

2020 – vstup na slovenský trh

2024 – otevření nového Cash & Carry v Horních Počernicích

Nyní St. Gabriel zaměstnává přes 100 lidí a disponuje 7 pracovišti, k nimž se konkrétně řadí Cash & Carry Praha, distribuční centra v Praze, Brně, Považské Bystrici, Košicích, Aalsmeeru a Rijnsburgu.

Zákazníky a jejich potřeby máme na prvním místě

Naším hlavním cílem je poskytovat floristům a prodejcům květin v Česku a na Slovensku ten největší sortiment květin a rostlin spolu s nejrychlejším možným doručením objednávek. Chápeme, že zákazníci ve svém květinovém podnikání požadují kvalitu a rozmanitost nabídky, a proto nabízíme prvotřídní produkty za přijatelnou cenu. Snažíme se plnit rostoucí nároky našich odběratelů a zajistit, že mají k dispozici vše, co potřebují pro úspěšné podnikání. Veškeré produkty a služby poskytujeme výhradně právnickým subjektům a živnostníkům.

St. Gabriel v číslech

Aktuálně dosahujeme ročního obratu 500 mil. Kč, zásobujeme přes 700 stálých odběratelů plus mnoho nárazových, máme 11 kamionů a 35 rozvozových vozidel, ročně přivezeme do Česka cca 800 kamionů zboží. V květnu 2024 to bylo 2 300 000 stonků květin, tudíž na každý den v květnu připadá přes 74 000 kusů prodaných květin.

Řekli o nás:
  • Květinový Ateliér Divoká: Moc děkuji za dnešní návštěvu u vás, jsem nadšená! Hlavně z vašeho přístupu a toho, jak na mě byl každý příjemný.
  • Květiny Junová: Chtěla jsem se podělit a poděkovat za spolupráci s firmou Gabriel. Pracuji jako OSVČ od roku 1989 a ještě nikdy jsem se nesetkala s takovým jednáním, ochotou a přístupem. Obchodní zástupce slečna Bajgerová prostě nemá konkurenci!!!! Děkujeme.
  • TerezBOUQUET: Ráda bych Vám jen poděkovala za přístup k nám floristům, za možnost dostat se k tak krásnému zboží, a ještě s doručením až do našich prodejen. A to těmi nejlepšími řidiči, kteří zároveň vždy zpříjemní den. Obzvláště ráda bych vyzdvihla pana Urbánka, který vždy hýří energií a pozitivní náladou. Přeji Vám mnohem více takových lidí ve Vaší firmě, které jejich práce baví a kteří ji dělají s úsměvem i v náročném období, jako je například právě aktuální Den matek.

Další blogy

všechny blogy