Cash & Carry otevřeno!

Otevřeli jsme Cash & Carry v Praze: Místo, kde vzkvétají květiny i komunita

Dlouho jsme toužili po prostoru, kde se budeme setkávat se svými zákazníky, navzájem si předávat inspiraci a sdílet příběhy květin z našich životů. A za tím účelem vznikl koncept Cash & Carry v pražských Počernicích, kde lidé přijdou do přímého kontaktu s květinami a mohou nakupovat přímo z našich chladicích místností. A otvíračka byla velkolepá!

Splněný sen odstartoval velkým třeskem

V polovině března jsme se se svými nejvěrnějšími zákazníky a přáteli St. Gabriel sešli ve zbrusu novém prostoru Cash & Carry, abychom oficiálně zahájili jeho provoz. Našim klientům se tak nově naskýtá možnost nakupovat květiny osobně přímo v našem skladu, kde si vše mohou prohlédnout, ovonět a vybrat podle svého gusta. Doposud byl nákup květin a doplňků možný pouze přes e-shop či telefonické objednávky. Je to krok vpřed pro budování komunity kolem květin, která je pro nás velmi důležitá.

Více než 50 nadšených floristů sledovalo v průběhu celého dne show 4. nejlepšího floristy světa Přemysla Hytycha a nejlepšího floristy Slovenska Ivana Bednárika. A že bylo na co koukat! Od jednodušších vazeb až po umělecká aranžmá, která by vynikla na stránkách módních časopisů i ve vestibulech prémiových hotelů.

„Dnešek je moc zajímavým zážitkem, vše tu hraje pestrými barvami a chutěmi, které probouzí kreativitu. Jsem moc ráda, že tu mohu být a načerpat inspiraci a setkat se s lidmi, kteří milují květiny stejně jako já,“ nechala se slyšet návštěvnice z Prahy, která poprvé na vlastní oči viděla kouzla Přemysla Hytycha a obdivovala jeho smysl pro detail a manipulaci s řezanými květinami.

Síla komunity byla hlavní hnací silou celého dne

Interakce a nová přátelství pučely jak na baru a u občerstvení z bistra KRO, tak i při sledování mistrovského umu floristů. Mezi pozvanými byli zákazníci ze všech koutů republiky i ze Slovenska a nadšeně si předávali zkušenosti a sdíleli názory. Burácivý hlas návštěvnice ze Slovenska se rozléhal místností, bavil všechny kolem a podněcoval květnaté diskuse. Do konverzací se svými vtipy i tipy zapojovali také Ivan s Přemyslem a atmosféra byla po celou dobu konání akce velmi uvolněná a přátelská.

Akci si pochvaloval také dlouholetý odběratel květin, který má úspěšné rodinné květinářství a zahradnictví na Kladně: „Přijeli jsme načerpat inspiraci a podpořit St. Gabriel při otevření Cash & Carry. Přijde mi to jako skvělý koncept a jsem rád, že vznikl prostor, kde můžeme nakupovat a obdivovat rostliny a zároveň se setkávat s lidmi, s kterými sdílíme svůj největší koníček. Květiny od St. Gabriel odebíráme prakticky od začátku jejich existence a mám radost, že jsme tu s nimi u takového milníku.“

Setkání květin a lidí přineslo své ovoce

Hlavní pozornost na sebe strhávalo rozkvetlé pódium, kde se aranžovaly květiny a dekorace, publikum sedělo na židlích nebo postávalo u občerstvení a celá místnost byla obehnána policemi s květináči, doplňky a pokojovkami, které si zákazníci mohli na akci pořídit. Po skončení floristické show se otevřely brány do chladicí místnosti s řezanými květinami. Návštěvníci tak odešli nejen se zážitky, ale také s novými květinami v rukách. A na pár šťastlivců, kteří si dobře sedli, čekalo pod židlí překvapení v podobě voucheru na nákup v St. Gabriel jako poděkování za dlouholetou přízeň a podporu na slavnostním otevření Cash & Carry.

Další blogy

všechny blogy